Банк-монополіст, оплата візового збору: Кілометрові черги займають з поза-ранку (відео)

травня 30 / 2021


У час жорсткого карантину на Закарпатті чи не найбільші черги спостерігались біля кредитно-фінансових установ та продуктових ринків. І не дивно: люди отримували гроші і купували за них харчі – аби задовольнити найголовніші потреби. Очевидно, що черги спостерігались внаслідок обмежувальних заходів – заборони перебування великої кількості осіб в закритих приміщеннях. А от в Мукачеві найбільші скупчення людей збирав біля себе лише один банк – Ідея Банк.

І така ситуація біля Ідея Банку була чи не щодня. Сьогодні ж Закарпаття у жовтій зоні, а черги до установи досі спостерігаються. Виникає питання, чому? Чому саме цей банк збирає біля себе найбільше людей, якщо у місті є десятки інших? І люди не відмовляються тут стояти годинами, а смирно чекають своєї черги?

Ми навідались до даної установи , аби з’ясувати, які ж послуги там надають, які ймовірно не можна отримати у інших банках. Консультантка мала на увазі візовий збір, про який і говорили в коментарях закарпатці раніше у сюжеті. Справа в тім, що оплату за послуги візового центру, як йдеться у відкритих джерелах, можна здійснити у лише 3-х установах: Кредо Банк, Ідея Банк або Приват Банк (лише польська віза). До того ж в останньому можна оплатити збір лише для Польської візи, і то лише онлайн.

Це унеможливлює оплату послуги великій частці населення, адже далеко не всі мають доступ до Інтернета, смартфон із встановленим додатком, і більше того, вміють ним користуватися. Цікавий факт: Кредо Банк та Ідея Банк у Мукачеві розташовані на відстані кількох метрів, та якщо біля першого в час карантину не було ні душі, то довжину черг біля Ідея Банку ви могли спостерігати наочно.

Перелік банків, у яких можна оплатити візовий збір підтвердили і у візовому центрі Мукачева. Однак, за словами закарпатців, в реальності цю послугу чомусь можна здійснити все ж лише у одному банку – Ідея Банк. Зокрема про це розповіла пані Катерина. Жінка додала важливу річ: у візових центрах в Ужгороді навіть є каси Ідея Банку, де відразу можна сплатити візовий збір.

Тобто, цілком імовірно, що Ідея Банк має монопольне право надавача послуги візового збору в Україні і на невідомих нам підставах співпрацює з візовими центрами. Можна припустити, що такий тандем створений з метою збільшення прибутків і ліквідації конкуренції. Редакція «М-студіо» звертається до Прем’єр-міністра України, до Міністра цифрової трансформації України з наполегливим проханням розібратись у ситуації і з’ясувати, чи справді Ідея Банк займає монопольне становище на ринку візових послуг.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар