У Рахові відкрили відділення екстреної медичної допомоги

травня 26 / 2021

Сьогодні, 26 травня, урочисто відкрили відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги комунального некомерційного підприємства «Рахівська районна лікарня». На власні очі оцінити роботу та перерізати символічну червону стрічку приїхав голова Закарпатської ОДА – Анатолій Полосков.

Відомо, що попередньо відкриття переобладнаного відділення екстреної медицини планували ще на кінець березня, однак здачу об’єкта перенесли з технічних причин, однією з яких було облаштування кисневої станції. Тож нинішня подія стала знаковою не тільки для медичного персоналу лікарні, а й для всіх жителів району.
Відкриття приймального відділення Рахівської лікарні
Щоб ознаменувати запуск роботи реконструйованого відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги, до міста приїхав губернатор Анатолій Полосков. Йому, разом із головами Рахівської РДА та райради Олександром Небилою і Діаною Бабинець та заступником міським – Петром Бочкором і директором райлікарні Володимиром Симуликом дісталася урочиста місія перерізання символічної червоної стрічки.

Також очільники області та району здійснили невеличкий огляд-інспекцію приміщень нововідкритого відділення. Радо супроводжував делегацію директор КНП «Рахівської райлікарні» Володимир Симулик. Він, зокрема, й зауважив на важливості цього об’єкта охорони здоров’я для міста і району:

«Відкриття відділенні екстреної (невідкладної) медичної допомоги суттєво зменшить тривалість догоспітального обстеження пацієнтів, діагностику гострих станів та травм тяжкого ступеню. Покращить умови праці медичних працівників, розширить діагностичні можливості закладу, як опорної лікарні, та надасть змогу отримати якісні медичні послуги із відповідним оснащенням на рівні світових зразків».

Кошторис будівництва
Згідно з інформацією, наданою Рахівською райлікарнею, реконструкція з добудовою відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги здійснювалася завдяки програмі створення сучасних приймальних відділень (Emergency departments) у рамках проєкту «Велике будівництво». Стартували роботи на першому поверсі в будівлі терапевтичного корпусу райлікарні ще у вересні 2020 року.

Загальна кошторисна вартість – 10 950,162 тис. грн. Фінансування здійснювалося за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в розмірі – 7 000,00 тис. грн., місцевого – 3 342,91 тис. грн, а також за рахунок (понад мільйон) власних надходжень КНП «Рахівська РЛ».


Як зазначає адміністрація лікарні, до реконструкції площа приймального відділення становила 98,12 м2, а зараз під відділення екстреної (невідкладної) медичної використовується 677 м2.

Загалом, на цій ділянці розміщені:

діагностичні кабінети (УЗД),
кабінет КТ,
процедурно-ендоскопічний кабінет,
рентген кабінет,
реанімаційна палата,
кімната для гінекологічного обстеження,
кабінет педіатра,
кабінет хірурга,
кабінет офтальмолога,
мала операційна,
інфекційний блок,
лікарсько-медсестринський пост,
санвузли та інші допоміжні приміщення.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар