На Рахівщині закінчилася третя хвиля COVID-19. Чи буде новий спалах?

травня 06 / 2021
На Рахівщині закінчилася третя хвиля COVID-19. Чи буде новий спалах?



Майже впродовж двох тижнів статистика захворюваності на коронавірусну інфекцію у районі фіксує позитивний спад, а останніми днями жоден мешканець не звертається по допомогу з характерними для недуги симптомами. Тож чи можна вважати, що у Рахові та районі ковід подолано читайте далі, пише Рахів.Cit.

Що кажуть медики
Стверджувати, що приборкали невивчену до цих пір інфекцію – зарано, як і те, що вакцинація дає позитивний ефект (на 1 травня в Україні провакцинували більше 1,8% населення однією дозою), позаяк проводиться вона черепашою ходою.

За словами директора КНП «Рахівська районна лікарня» Володимира Симулика, швидше за все у населення Рахівщини поступово виробляється колективний імунітет (з початку пандемії на Covid-19 перехворіло понад 4 тисячі осіб).

Хоча подібне – лише припущення (вчені переконані, що колективний імунітет укра­їнці можуть набути лише у 2023 році), але, принаймні, зараз на стаціонарному лікуванні перебуває 15 недужих середньої важкості, і тільки одна людина – на кисневій підтримці.


В середньому за добу до медустанови звертається від одного до чотирьох пацієнтів з симптомами пневмонії. Були дні, коли жоден мешканець району не потребував допомоги. А найменша кількість стаціонарних хворих зменшувалася і до 12 осіб.

За нинішньої позитивної динаміки лікування здійснюють в інфекційному та частково травматологічному відділеннях. Однак, як зауважує керівник лікарні, заспокоюватися не варто. Дотримання рекомендованих карантинних правил поведінки, обов’язкова імунізація дозволять робити якісь конкретні висновки. А чи буде черговий спалах захворюваності після великодніх свят, побачимо найближчим часом. Принаймні, коли подібні свята відзначали вірники західного обряду, то це не відобразилося на поширенні інфекції. Є надія, що населення, з огляду на кількість смертей від Соvid-19, усвідомлює ціну байдужого ставлення до невидимої небезпеки власному життю і здоров’ю.

Цікаво знати

У той же час, районна лікарня готова і активно готується до розвитку непередбачуваних ситуацій. Тривають роботи щодо введення в експлуатацію кисневої станції і централізованої подачі кисню. На фінішній прямій – введення у дію реконструйованого відділення невідкладних станів й отримання відповідних дозвільних документів на потачок роботи рентгенівської комп’ютерної томографії всьо­го тіла Supria, системи рентгенографічної Perform-X, ультразвукової система СХ50.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар