Скандал у дитсадку: завідувачка розповіла про те, що ж насправді сталося

квітня 16 / 2021


Тимчасову комісію створили на Закарпатті для розслідування ситуації щодо можливої відмови зарахувати дворічного хлопчика з Виноградова до дитячого садка. Про це повідомив голова ОДА Анатолій Полосков. Каже: до обласної адміністрації звернувся мовний омбудсмен Тарас Кремінь перевірити інформацію, чи дійсно у дитсадку не хочуть зарахували дитину через незнання угорської мови у її сім’ї.

Про ситуацію повідомив батько дитини Сергій Волошин. Заяву до садочка він написав ще в січні. Чоловік каже: у закладі йому пояснили, що потрібно написати заяву і до місцевої римо-католицької церкви, яка рекомендує дітей до зарахування в заклад. Це він і зробив. І за три місяці прийшов дізнатися результат.



"Директорка мене прийняла. І сказала, що комісія буде засідати в червні, – розповів чоловік. – І якщо один із батьків не володіє угорською мовою, то мені швидше за все буде відмовлено. Вона каже, що якщо буде достатньо дітей для групи угорськомовних батьків, то група буде складатися з тих дітей. Лише якщо не буде добору, то можуть взяти мого Тімура".

Завідувачка дитсадка Ґабріелла Палюх розповіла "Суспільному Закарпаття", що дітей до закладу приймають за чергою, тобто хто перший написав заяву. Наразі вони одержали 31 звернення, в групі має бути 15 дітей. Каже: батько Тімура був 26-м у списку. Знання угорської мови та рекомендація від священників для зарахування, переконує завідувачка, не є вимогами.

Скандал у дитсадку у Виноградові

Батько Тімура вважає: ще однією причиною, чому його дворічного сина можуть не зарахувати, є діяльність чоловіка у місті. Міський голова Виноградова Степан Бочкай усе це спростовує. Докладніше про скандал – у сюжеті.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар