Прикордонники повідомляють про неправдиву інформацію в ЗМІ

квітня 01 / 2021

Учора в кількох інформаційних джерелах Закарпаття було поширено відео із соцмережі Фейсбук, начебто, конфлікту між водіями транспортних засобів біля пункту пропуску «Ужгород». Згодом відео було видалене. Проте, в одному з джерел з’явився безпідставний допис до відео, у якому запевнялося, що сутичка трапилася з причини позачергового пропуску одного з вантажних автомобілів прикордонниками. Зі свого боку зазначимо: судячи з місцевості на відео, конфлікт між особами, які, ймовірно, є водіями вантажних автомобілів закордонного прямування, міг мати місце на відстані кількасот метрів від пункту пропуску «Ужгород».

Відповідно до Закону України «Про Державну прикордонну службу України», прикордонники не мають повноважень щодо регулювання дорожнього руху та жодним чином не впливають на формування черги транспортних засобів, які перетинають кордон.

Також інформуємо, що жодних скарг на дії прикордонників та повідомлень про їхню протизаконну діяльність на адресу прикордонного відомства чи правоохоронних органів не надходило, фактів протиправної діяльності співробітників Чопського прикордонного загону не зафіксовано. Пропускні операції у пунктах пропуску здійснюються відповідно до технології оформлення та у суворій відповідності до чинного законодавства.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар