Закарпатська область близька до переходу в «червону» зону

березня 05 / 2021
Про це в ефірі програми "Праао на владу" заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє УНН.

"Сама завантаженість ліжок з киснем, найбільший показник - це Закарпатська область, де 65 відсотків. Ми бачимо по динаміці, яка там розвивається, що вона близька до того, щоб зайти в червоний рівень небезпеки ", - заявив міністр.

Він також повідомив, що відправить туди інспекцію МОЗ.

У той же час, за словами Максима Степанова, за рівнем госпіталізації хворих коронавірус викликають занепокоєння Вінницька, Миколаївська і Львівська області.

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавируса в Україні ввели з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевели в форму адаптивного карантину, який потім міняли.

З 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з використанням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки. Загалом дія обмежень продовжений до 30 квітня.

В рамках адаптивного карантину регіони позначаються кольорами - зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення Covid-19, в залежності від епідемічної ситуації. Незважаючи на "колір" регіону різняться і обмежувальні заходи. Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження. Жовтий рівень - тепер діє на території всієї країни, однак будуть вноситися деякі пом'якшення. Помаранчевий рівень - встановлюються після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень - передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого "локдауна".

Нагадаємо, ізраїльські вчені створили унікальний ефективний пристрій ProtectAir для нейтралізації коронавіруса в закритих приміщеннях, де ризик заразитися зростає в рази. Пристрій вже широко застосовується у всіх сферах життя і діяльності ізраїльтян. Тепер цей незамінний прилад з'явився і в Україні.

ProtectAir дуже простий у використанні. Для дезінфекції приміщення потрібно встановити його в центрі кімнати на висоті 1,8 метра. Вже після двох годин роботи в порожній кімнаті, вірусне навантаження може знизитися на 50%, а після 24 годин - кімната буде чиста від вірусів.

Фото: УНН
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар