Закарпатцям при перетині кордону знадобиться свідоцтво про вакцинацію від COVID-19?

березня 01 / 2021
Закарпатцям при перетині кордону знадобиться свідоцтво про вакцинацію від COVID-19?

Триває вакцинальна кампанія від COVID-19 в Закарпатській області. Поки що закарпатців щеплюють лише вакциною AstraZeneca, розроблену Оксфордом і поставлену урядом Індії.

Вакцина AstraZeneca (Covishield), котра використовується для вакцинації, є зареєстрованою та дозволенною до використання в Україні. Разом з тим, вакцина AstraZeneca (Covishield), схвалена та рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Рекомендовано введення двох доз вакцини із мінімальним інтервалом 28 днів.
Завдяки розгортанню активної кампанії вакцинації у світі, вже цього літа країни Європи і світу можуть стати для закарпатців ближчими.

Не так давно стало відомо, що, зокрема, Греція, економіка якої суттєво залежить від туризму, була однією з перших країн ЄС, яка запропонувала запровадити єдиний документ про вакцинацію, який зробить подорожі знову можливими. І хоч така пропозиція викликала чимало дискусій у Європі, не виключено, що при перетині кордону закарпатців питатимуть, чи зробили вони щеплення.

За даними експертів, всі записи про вакцинацію пацієнта вносяться у електронну систему охорони здоров’я відразу у день щеплення. Відповідні записи можуть бути використані для видачі свідоцтва про вакцинацію пацієнту, котрий отримав курс щеплення, тобто 2 дози.

Варто зазначити, що поки ВООЗ офіційно не виступила з позицією щодо обов’язкових свідоцтв про вакцинацію, але коли таку норму буде запроваджено – ми готові.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар