На Закарпаття прибув перший вантаж вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield)

лютого 25 / 2021

Сьогодні зранку, 25 лютого, на Закарпаття прибув перший вантаж вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield) у кількості 14 500 доз.
Як повідомив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, вакцину розвантажили на спеціальний медичний склад із відповідними умовами зберігання.
Першочергово планують вакцинувати 38 медичних працівників із мобільних бригад з імунізації та 1620 медиків, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.
Надалі мобільні бригади вакцинуватимуть працівників та мешканців інтернатів чи інших спеціалізованих закладів догляду за літніми людьми.
Лікарі мобільних бригад пройшли відповідне навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Враховуючи, що ці вакцини вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад з кожної області вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca.
Загалом на першому етапі буде вакциновано близько 3000 мешканців області, проте за декілька днів до вакцинації кількість охочих у кожному закладі буде додатково уточнюватися.
Вакцина Oxford/AstraZeneca закуплена за кошти державного бюджету.
Вакцинація є добровільною та безоплатною.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар