На Закарпатті відбулося засідання регіональної комісії ТЕБ та НС: що вирішили

лютого 09 / 2021

Через погіршення епідемічної ситуації щодо поширення COVID-19 відбулося засідання регіональної комісії ТЕБ та НС під головуванням Анатолія Полоскова. Відмічено, що область стала антилідером по рівню смертності серед хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19. Так, на минулому тижні померли 42 людини від ускладнень коронавірусної хвороби, що на 133 % більше, ніж за попередній аналогічний період. Зокрема, найбільше летальних випадків зареєстровано у Рахівському (15) Тячівському (8), Виноградівському (5), Хустському (4) районах та місті Ужгород (6). Спостерігається різке збільшення показника захворюваності реєструється у колишніх Виноградівському (+40%), Іршавському (+48%), Берегівському (+52%) районах. Уже п’ятий день поспіль показник завантаженості ліжок, що виділені для госпіталізації хворих з COVID-19, перевищує 50 відсотків – є необхідність подальшого розгортання ліжкового фонду. Тому, голова Закарпатської ОДА наголосив на необхідності запровадження заходів щодо стабілізації ситуації, щоб не допустити колапсу медичної системи в області.



Комісія зокрема вирішила:
Збільшити кількість ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронаровірус SARS-CoV-2 до 2008 ліжок(наразі є 1885 ліжок), з яких 141 ліжко - інтенсивної терапії.
Забезпечити оснащення щонайменше 80 відсотків визначеного ліжкового фонду для госпіталізації хворих на СОVID-19 матеріально-технічним обладнанням для постачання кисню в палатах (централізовано та/чи кисневими концентраторами).
Владі на місцях забезпечити дотримання посилених протиепідемічних вимог, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 (зі змінами та доповненнями).
Керівникам робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, райдержадміністраціям, міським, селищним, сільським територіальним громадам систематично поглиблено аналізувати причини погіршення епідемічної ситуації щодо коронавірусної хвороби.

Налагодити жорсткий контроль за дотриманням вимог протиепідемічних та карантинних заходів, особливо щодо перебування в громадських будинках і спорудах, без засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
Забезпечити в повному обсязі проведення карантинних та дезінфекційних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.
Головному управлінню Національної поліції в Закарпатській області, головному управлінню Держпродспоживслужби в Закарпатській області, управлінню Укртрансбезпеки у Закарпатській області, райдержадміністраціям спільно з органам місцевого самоврядування

посилити контроль за виконанням протиепідемічних обмежувальних заходів.
Продовжити контроль за виконанням правил пасажирських перевезень у громадському транспорті, а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування.
Забезпечити належний контроль за дотриманням особами, які перебувають на самоізоляції, взятих зобов’язань щодо постійного перебування у визначеному ними місці самоізоляції, утримування від контакту з іншими особами, в тому числі з використанням електронного сервісу „Вдома” Єдиного державного веб-порталу.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар