Другий день голова Закарпатської ОДА відвідує обласні медичні заклади, які увійшли до так званої «першої хвилі» лікарень, що приймають закарпатців хворих на КОВІД-19

грудня 16 / 2020
Керівник області з’ясовував, чи отримують доплати до 300% медичні працівники, які задіяні у ліквідації ковіду. Наразі в області з цим проблем немає. Що саме потрібно закладам, чим може допомогти влада наразі. Адже, медики повинні відчувати, що вони можуть розраховувати на постійну підтримку.

Сьогодні в Обласній інфекційній лікарні 100% ліжок, які відведено для хворих на коронавірус, забезпечили киснем. 30 нових концентраторів привезли із Києва. Закупили їх за гроші виділені МОЗ. Вартість закуплених концентраторів 1 млн 725 тис грн.

Щоб заклад не був залежним від кисню, який привозять, до кінця року тут мають встановити державним коштом кисневу станцію, яка самостійно вироблятиме кисень – 160 літрів за хвилину!

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання до кінця грудня забезпечити киснем ліжка, передбачені для хворих на коронавірус, щонайменше на 80%.

Наразі в Обласній інфекційній лікарні – 45 хворих на коронавірус. 18 із них - кисневозалежні.

Також Анатолій Полосков відзначив мужність усіх тих, хто стоїть на передовій боротьби із пандемією і висловив щиру вдячність за їхню роботу.



Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар