Від 5 тисяч гривень: на кордоні зі Словаччиною у перевізників вимагають гроші

листопада 10 / 2020
Від 5 тисяч гривень: на кордоні зі Словаччиною у перевізників вимагають гроші
На українсько-словацькому кордоні – 12-кілометрові черги вантажівок. Від перевізників вимагають гроші за проїзд. У Держприкордонслужбі інформацію про корупцію чують уперше.

У пункті пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецьке" більш як триста вантажівок стоять у заторах не один тиждень. Щоб проїхати поза чергою, від перевізників прикордонники та правоохоронці вимагають гроші. Про це повідомив Віктор Палас, активіст відокремленого Львівського підрозділу ГО “Стоп корупції”.

П’ять-вісім тисяч гривень – такий розмір хабаря за проїзд поза чергою, розповів Віктору Паласу водій Олег. Він майже тиждень у заторі. “За цей час я проїхав лише 900 метрів. Умов для нас тут жодних. Лише ліс поруч”, – скаржиться далекобійник. Каже: основна причина заторів – відсутність дозволів на міжнародні вантажні перевезення Республікою Польща. Таким водіям доводиться їхати до митного поста "Ужгород".

У Держприкордонслужбі пояснюють: затори на кордоні – через словацьких колег. “Оформлення уповільнюються у зв’язку з несправністю рентгена для перевірки вантажу у словацьких прикордонників”, – пояснила Олена Трачук, начальник пресслужби Чопського загону Державної прикордонслужби. А ось інформацію про корупцію на митниці чує вперше. “Якщо у водіїв є конкретні факти, що у них хтось вимагає гроші, нехай вони подадуть прізвища, імена, посади тих, хто вимагає. Тому що говорити без конкретних фактів немає про що. Ми не можемо цю інформацію підтвердити, оскільки нам не надходило таких скарг”, – зазначила речниця.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар