На Берегівщині, цими днями, сомельє з усієї України визначали кращі алкогольні напої (відео)

жовтня 31 / 2020


На Берегівщині, цими днями, сомельє з усієї України визначали кращі алкогольні напої, які українці можуть знайти на полицях супермаркетів.

Специфікою дегустації було те, що по-перше напої купували в кількох містах, по-друге дегустатори не знали напій якої саме марки куштують. Таким чином вдалося дотриматися неупередженості і визначити кращих. На Берегівщині цими днями комісія Укрвинпрому визначала переможців у близько 20 номінаціях серед українських виробників вин та коньяків.

Для дегустації продукцію закупили в різних торгових мережах Києва та Берегова й оцінювали саме те, що потрапляє безпосередньо до споживачів. Оцінювання проводили професіонали галузі з відповідною освітою та досвідом, які знають, яким параметрам має відповідати вино.Дегустація була закритою і кожен напій зашифрований, тобто сомельє не здогадувалися якої саме марки напій дегустують.

Спеціалісти додають, найперше від чого українцям варто відштовхуватися при виборі того чи іншого напою – ціна. До прикладу хороше вино коштувати 50 грн не може! Окрім того, варто пам’ятати, не все, що популяризується, рекламується – є якісним. Дуже важливо також усвідомлювати, що українські вина та коньяки нічим не поступаються завезеним з-за кордону, а здебільшого навіть є кращими. Варто додати, що члени комісії протягом двох днів продегустували понад 100 напоїв і вже є переможці.

Справжнім тріумфатором серед коньяків виявився дім марочних коньяків Таврія – вони здобули нагороди в більшості номінацій. Приємно, що серед коньяків витриманих були відзначені закарпатські Карпати ужгородського коньячного заводу – опинившись на другому місці після одеського та серед коньяків старих перше місце з Ювілейним Одеського коньячного заводу розділив Ужгород.

Щодо вин – тут найбільше відзнак отримав ШатоЧизай – цей найкраще ароматне біле сортове, витримане біле, біле десертне, напівсухе червоне та Кагор.Повні результати у всіх номінаціях оприлюднять на винному форумі, що невдовзі пройде Києві.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар