Мужіївський золоторудник запрацював після 15 років простою!

жовтня 21 / 2020
У запуску роботи єдиного в Україні золотодобувного підприємства взяв участь голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

Родовище золота із затвердженими запасами у с.Мужієво, дозволяє Україні мати статус золотовидобувної країни.

Наразі тут працює збагачувальна фабрика «Avellana Gold».

За словами очільника Закарпаття Олексія Петрова, початок роботи підприємства – це, насамперед, надходження додаткових інвестицій у бюджет громади та створення нових робочих місць.

«Ми підтримали іноземного інвестора та запуск проекту з видобування золота і поліметалів, які є на території Мужіївського родовища. Востаннє підприємство запускали у 2005 році, воно збанкрутіло, тому будь-які виробничі процеси тут не відбувалися.»

У межах робочого візиту голова ОДА ознайомився зі специфікою роботи фабрики. На підприємстві спочатку перероблятимуть руди, які залишилися від видобутку золота за попередні роки роботи. Вони й досі зберігаються на території фабрики.

«Проєкт має не стільки бізнесову, скільки екологічну складову. Головне, що ми позбавимося від небезпечних відвалів, яких практично 130 тис. тонн і які сьогодні створюють проблему екологічній системі регіону».

За словами Андрія Смоліна, керівника українського представництва Avellana Gold на фабриці працює більше 30 людей.

Підприємство перероблятиме 500 тисяч тонн руди на рік та буде сплачувати понад 250 мільйонів гривень податків.

«Металу з нашої продукції буде достатньо для виробництва 300 000 акумуляторів на рік та дозволить перекрити потребу країни в імпорті цинку», – повідомляє Брайан Севедж, генеральний директор компанії Avellana Gold.



Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар