З Будапешта на Закарпаття нарешті прибули апарати штучної вентиляції, які чекали місяць

жовтня 08 / 2020
Наприкінці вересня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто особисто привіз на Закарпаття 50 апаратів ШВЛ, подарованих угорським урядом. Питання в Угорщині викликало те, чому, незважаючи на погіршення епідемічної ситуації, довелося чекати майже місяць після рішення угорського уряду надати цю допомогу, перш ніж літак із нею прибув до України. Щоправда, на Закарпатті не вважають, що допомога була запізнілою.

23 вересня на Закарпаття прибуло 50 апаратів ШВЛ, які уряд Угорщини обіцяв українському регіонові ще наприкінці серпня. Пристрої особисто привіз міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в Ужгород, де він зустрівся зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою.

Сійярто також опублікував відео на своїй сторінці у фейсбуці.

23 вересня угорський міністр закордонних справ відвідав низку заходів на Закарпатті, одним із яких була якраз урочиста передача цих пристроїв та іншої допомоги.


Щоправда, невідомо, чому літаки прибули на Закарпаття лише наприкінці вересня. Угорщина почала закуповувати апарати у квітні, і вже влітку до Будапешта прибули тисячі апаратів. За даними видання 444.hu, близько половини з 16 тисяч замовлених пристроїв ШВЛ уже були в країні у липні.

Із затримкою, але допомога надійшла
Товариство угорської культури Закарпаття (KMKSZ) ще на початку розвитку епідемії повідомляло угорський уряд про те, що українському регіонові необхідна допомога. Благодійний фонд організації захисту інтересів закарпатських угорців оголосив про збір допомоги в березні через коронавірусну епідемію.

«Ми знаємо, що на даний момент відсутнє забезпечення основних медичних умов: немає обладнання, немає ліків, немає масок, і недостатньо апаратів ШВЛ», – мовилося у заклику KMKSZ щодо збору коштів.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар