Справедливість відновлена: Незаконно звільнену на Виноградівщині директорку школи поновили на посаді

вересня 20 / 2020

14 вересня після незаконного звільнення та трирічної судової тяганини змогла повернутись до своєї роботи директор Великоком’ятівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Надія Копча. Вона працювала директором школи з 2000 року. У 2016 році з цієї посади її звільнила Виноградівська РДА.

Три роки жінка намагалася відновитися на роботі. Своє право обіймати цю посаду вона оскаржувала у суді і суд неодноразово визнавав її звільнення незаконним і поновлював на роботі. Однак на практиці судові рішення, а серед них були і постанови Верховного Суду, посадовці райдержадміністрації тривалий час не виконували.

Над відновленням справедливості працювали також депутати районної ради. Зокрема члени постійної комісії з питань законності, правопорядку та місцевого самоврядування Виноградівської районної ради звернулися як до правоохоронних органів, так і до народного депутата України Владіслава Поляка з проханням допомогти у цій ситуації. Такі заяви написала і Надія Копча. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу України за грубе порушення законодавства про працю та за невиконання судового рішення. Окрім того, у Верховному Суді було відкрито провадження за касаційною скаргою Надії Копча на незаконну Постанову Закарпатського апеляційного суду від 03 квітня 2019 року, тож парламентар направив депутатське звернення до Верховного Суду України щодо можливості прискорення розгляду цієї справи.

У березні цього року Верховний Суд скасував Постанову Закарпатського апеляційного суду від 03 квітня 2019 року і направив справу на повторний розгляд. Це означає, що Надія Копча могла повернутись до виконання своїх обов’язків.
На черговому засіданні районної ради 11 вересня депутатський корпус прийняв рішення про поновлення Надії Копчі на посаді директора. Контракт з попереднім керівником школи припинили, а відновлений директор приступила до виконання своїх обов’язків з 14 вересня поточного року.

– Три роки поневірянь Надії Андріївни нарешті у минулому. Радий, що директор школи може повернутись до роботи, а законне рішення вступило в дію. У подібних питаннях для високопосадовців головним критерієм повинні бути законність, виконання умов контракту, а не політичні мотиви. У цьому випадку, на жаль, останнє переважило.Але справедливість відновлена, – прокоментував завершення гучної справи Владіслав Поляк.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар