Українець набирав собі рабів з бідних співгромадян Закарпаття (ФОТО)

липня 24 / 2020
Українець набирав собі рабів з бідних співгромадян  Закарпаття (ФОТО)

У Херсонській області викрили «трудовий табір», де незаконно утримували 13 осіб і змушував їх безкоштовно працювати по 15 годин. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Житель Скадовського району незаконно утримував на території свого домоволодіння 13 заробітчан із центральних і західних областей України. Людей змушували по 15 годин безкоштовно працювати на полях місцевих фермерів », - йдеться в повідомленні.

Правоохоронцям про утриманні працівників повідомили два заробітчанина, яким вдалося втекти.

«Інформація про незаконне утримання людей на території домоволодіння 30-річного жителя одного з сіл Скадовського району надійшло від двох заробітчан. Вони пояснили, що їх змушували працювати на полях і роботу не оплачували. Чоловікам вдалося втекти і вони відразу звернулися в поліцію », - розповіли правоохоронці.

Спецоперацію зі звільнення працівників о 4 годині ранку здійснили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУНП Скадовського відділення поліції, під процесуальним керівництвом Скадовської районної прокуратури і при силовій підтримці спецпідрозділу поліції КОРД.

Поліція встановила, що в «трудовому таборі» знаходилося 13 чоловік у віці від 19 до 53-х років, серед них дві жінки. Власник домоволодіння називав себе бригадиром і здавав своїх бранців в оренду місцевим фермерам. Люди працювали на полях під палючим сонцем з 05:00 ранку і до сутінків.

За словами робітників, господар психологічно тиснув на них і постійно залякував. Гроші за роботу обіцяв виплатити в кінці літнього сезону. Жили всі 13 чоловік в сараї в антисанітарних умовах.

З'ясувалося, що 30-річний вербувальник шукав безкоштовну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення переважно в Кіровоградській і Закарпатській областях.

«Обіцяв гідну зарплату, безкоштовне проживання та харчування. Коли ж люди потрапляли на місце, на них здійснювали психологічний тиск і примушували до важкої праці », - додали в поліції.

Гроші за польові роботи бранців вербувальник забирав собі. При цьому самі працівники працювали тільки за спальне місце і їжу.

Відкрито кримінальну справу за статтею про незаконне позбавлення волі або викрадення людини (ст. 146 ККУ) та «торгівля людьми» (ст. 149 ККУ). Тривають слідчі дії.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар