Для відновлення роботи аеропорту «Ужгород» необхідно 30,5 млн гривень

липня 18 / 2020
Для відновлення роботи аеропорту «Ужгород» необхідно  30,5 млн гривень

Тож депутати Закарпатської обласної ради на 18 –й сесії вирішили звернутися до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів із ефективного функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород».

У документі, серед іншого, сказано, що обласна рада спільно з облдержадміністрацією зацікавлені у діяльності цього важливого для краю авіапідприємства та постійно вживають заходів, спрямованих на поліпшення умов його функціонування, забезпечення підвищення рівня безпеки авіаперевезень, сертифікаційної придатності інфраструктури аеродрому, відповідності її нормам ICAO.

Відтак наголошується, що завдання з проведення робіт із його реконструкції включено до Держпрограми розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 рр. Зокрема, якою передбачено проведення робіт із реконструкції злітно-посадковоі? смуги та світлосигнального обладнання аеродрому, придбання необхідного обладнання та інвентарю, проведення капремонту спецтехніки та навчання персоналу, придбання засобів механізаціі? для наземного обслуговування повітряних суден (ПС) коду 4С та обладнання для забезпечення шостоі? категоріі? пожежного захисту повітряних суден, виготовлення робочоі? технічноі? та проєктно-кошторисноі? документаціі? з оснащення світлосигнальної системи на загальну суму 350,0 млн грн.

Заходи з розвитку та підтримки аеропорту «Ужгород» включено до проєкту розпорядження Кабміну України «Про затвердження плану заходів на 2020-2022 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року».

Відповідно до аудиту Авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», який здійснювався відповідно до стандартів Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), для забезпечення вимог сертифікації, безперебійного регулярного авіасполучення зі столицею та іншими містами України і Європи, прийому та відправлення повітряних суден класу 4С (типу Boeing 737), аеропорту «Ужгород» в короткостроковий термін необхідно придбати засоби механізації на загальну суму 30,5 млн гривень.

Тож з огляду на це, депутати Закарпатської облради просять при внесенні змін до Держбюджету України на 2020 рік передбачити відповідні видатки та забезпечити фінансування на придбання необхідної спецтехніки для аеропорту «Ужгород».

Пресслужба облради
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар