64 ОТГ і 6 районів Закарпаття: останнє слово за Кабміном та ВР

липня 11 / 2020
64 ОТГ і 6 районів Закарпаття: останнє слово за Кабміном та ВР
Під час брифінгу голови Закарпатської ОДА вкотре постали питання утворення об’єднаних територіальних громад і районування області.

Розставити крапки над «і» так і не вдалося, адже законодавством передбачено, що остаточне рішення ухвалює Парламент і Уряд. Однак, за словами Олексія Петрова, усі побажання, зауваження та пропозиції громадян облдержадміністрація передала відповідним центральним органам влади.

«Ми, як були, так і залишаємося на 64 ОТГ, які були сформовані у Плані перспективного розвитку об’єднаних громад, і шести районів. Якщо з об’єднанням громад і є конфліктні ситуації, то вони пов’язані з відсутністю єдиного бачення між двома громадами. Варто пам’ятати, що через зміну відповідного закону всі процеси щодо будь-яких коригувань делеговані тільки Кабінету Міністрів України, тобто ми не впливаємо на ситуацію. Однак всі звернення, які ми отримуємо, ми передаємо на Кабмін, щоб там врахували волевиявлення і позицію громадян. Гостре і болюче питання, яке обговорюється, стосується шести районів, – Рахівського, у першу чергу. Не буду повторюватися, але зауваження було прийняте. І сподіваюся, що вже у липні ми отримаємо остаточне рішення, яке буде затверджене Верховною Радою України, і Закарпаття матиме 6 районів», – повідомив Олексій Петров.

Нагадаємо, що від самого початку Закарпатська ОДА заявляла, що відстоюватиме створення шести районів в області. Однак згодом на сайті Верховної Ради з’явився Проект Постанови про утворення та ліквідацію районів, де для Закарпаття передбачалося створення п’яти районів – з Берегівським, але без Рахівського. Потім у коментарі «Сайту міста Ужгород» голова Закарпатської ОДА Олексій Петров зазначив, що область і надалі відстоює появу Рахівського району у рамках нового районування Закарпаття.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар