В епідпроцес щодо COVID-19 втягнуті всі без винятку адміністративні території Закарпаття

червня 21 / 2020
В епідпроцес щодо COVID-19 втягнуті всі без винятку адміністративні території Закарпаття

Найбільш загрозлива ситуація — у Великоберезнянському, Іршавському, Міжгірському, Перечинському, Свалявському, Рахівському та Хустському районах. Про таке сьогодні під час брифінгу розповіла завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Вікторія Тимчик.

«За останні 2 тижні ми б’ємо свої же антирекорди не тільки по кількості захворілих, але і по кількості летальних випадків. На цьому тижні ми зареєстрували за один день 5 летальних випадків. Зараз немає жодної адміністративної території в області, де ситуація була би більш-менш спокійна. В епідпроцес втягнуті всі без винятку адміністративні території. І навіть ті, де за останній період була більш-менш спокійна ситуація, зараз починають активно подавати нові випадки», — розповіла Вікторія Тимчик.

За її словами, наразі найбільш загрозлива ситуація — у Великоберезнянському, Іршавському, Міжгірському, Перечинському, Свалявському, Рахівському та Хустському районах. За останній тиждень саме в цих районах фіксують найбільший приріст інфікованих. Усе це створює додаткове навантаження не лише на медзаклади, куди вони мають бути госпіталізовані. Але і додаткове навантажує мережу лабораторій, де проводиться діагностика COVID-19.



«Дуже не хотілося б, щоб таке навантаження спричинило колапс лабораторій, коли пацієнти можуть очікувати результат свого лабораторного тесту по кілька днів і навіть до тижня. Тому закликаю всіх громадян бути свідомими і дотримуватися правил карантину», — повідомила Вікторія Тимчик.

Наразі ПЛР тестування в області проводять 5 лабораторій – три державні та дві приватні.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар