До уваги осіб, які планують поїздки за кордон - Закарпатські прикордонники

травня 13 / 2020
До уваги осіб, які планують поїздки за кордон - Закарпатські прикордонники

ДО УВАГИ ОСІБ, ЯКІ ПЛАНУЮТЬ ПОЇЗДКИ ЗА КОРДОН??
Реагуючи на поточну ситуацію щодо поширення COVID-19, країни доволі часто вводять додаткові обмеження чи вносять доповнення до тих, які ввели раніше. Тим, хто планує подорож за кордон, радимо уточнювати чинні вимоги, які діють в усіх країнах обраного маршруту і відстежувати можливі зміни. Також нагадуємо, що задля зменшення ризику заразитися на COVID-19, або поширити вірус, варто зменшити мобільність і, за можливості, дотримуватися рекомендації залишатися вдома.

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ВІД МЗС ПРИ ВИЇЗДІ З УКРАЇНИ від 12 травня 2020 року:
Оперативна інформація щодо заходів, які вживаються іноземними країнами з протидії розповсюдженню COVID-19????????
https://mfa.gov.ua/…/operativna-informaciya-shchodo-zahodiv…
ЯКІ ДОКУМЕНТИ НАДАЮТЬ ПРАВО ДЛЯ ПЕРЕТИНУ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ ГРОМАДЯНАМИ УКРАЇНИ????????
https://dpsu.gov.ua/…/dokumenti-dlya-peretinannya-derzhav…//

Також інформуємо, що обмеження на перетинання кордону іноземцями в сусідніх країнах мають певні виключення. Зазвичай вони стосуються дипломатів, осіб, які здійснюють міжнародні перевезення, членів екіпажів, іноземців з правом проживання на території цих країн.

Державна прикордонна служба України на офіційному сайті та сторінці у Facebook неодноразово інформувала про наявну інформацію щодо обмежень, які діють в суміжних з Україною країнах в умовах карантину. Однак, вони у будь-який момент можуть змінюватись. І на це потрібно звертати УВАГУ.

Саме тому для осіб, у яких є нагальні потреби (хоча ми радимо дотримуватися рекомендацій щодо обмеження переміщень на період карантину) все ж потрапити в ту чи іншу країну – надаємо інформацію, яка може бути корисною.
Можливо, зібрані з відкритих джерел контакти допоможуть отримати необхідну інформацію про перетин кордону, в тому числі не лише на ділянках кордону з нашою державою.

Польща
Інформаційна довідка Прикордонної варти щодо перетину кордону - тел. + 48 22 500 41 49 (у робочі години). Інша контактна інформація.
Гаряча лінія МЗС Польщі з питань перетинання кордону: +48 22 523 8880.

Словаччина
Цілодобова гаряча лінія МЗС Словаччини: +421 2 5978 5978. Актуальна ситуація в пунктах пропуску через державний кордон на сайті МВС Словаччини.
Гаряча лінія МВС Словаччини: 0800 222 222. Урядова гаряча лінія Словаччини з протидії захворюванню на коронавірус: 0800221234. Інша інформація.
Управління Прикордонної поліції та поліції у справах іноземців Словацької Республіки: +421-9610-50701.

Угорщина
МЗС Угорщини (гаряча лінія Консульської служби) 06-80-36-80-36.

Румунія
Прикордонна поліція Румунії: +40 21 9590.
Контакти МЗС Румунії: +40 21 431 11 00.

Звертаємо вашу увагу, що у випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію за кордоном РНБО та МЗС радять звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України) або на цілодобову гарячу лінію МЗС України: +38 (044) 238-16-57, адреса електронної пошти: [email protected] або реєструватися в системі ДРУГ. Додаткові роз’яснення, поради та корисні посилання є на сайті Уряду.
Принагідно нагадуємо, що у будь-який час Держприкордонслужба України також на зв’язку.

Якщо вам необхідно отримати консультацію в межах компетенції прикордонного відомства України, будь ласка, звертайтеся за телефонами: 0 800 218 808 (багатоканальний номер для безкоштовних дзвінків з мережі фіксованого та мобільного зв’язку на території України); +38 (044) 527-63-63 (міський номер для дзвінків з України та із-за кордону, згідно з тарифами відповідного оператора зв’язку), а також за номером 15-98 – це багатоканальний номер для безкоштовних дзвінків з мережі фіксованого зв’язку та абонентів операторів мобільного зв’язку, тільки на території України.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар