Новини Закарпаття

Сімейство Балогів, в Мукачеві, дивним чином, має у власності землю під Амфітеатром (відео)

Сімейство Балогів, в Мукачеві, дивним чином, має у власності землю під Амфітеатром (відео)


В Міжгірському селі Колочава вже незабаром з`явиться сучасний культурно-мистецький центр. Будівництво проходить за фінансової підтримки Європейського союзу врамках реалізації програми транскордонного співробітництва «Польща- Україна –Білорусь».
Загальна вартість проекту – понад 5 мільйонів гривень, 90% це Європейські кошти, решта – співфінансування з області.

Важливість будівництва об`єкту важко переоцінити, як для розвитку туризму так і для збереження культурних традицій краю.Складатися амфітеатр буде з кількох частин: цокольного поверху з конференц-залом, а також музичного і сценічного залів. Тож проводити тут будуть не лише фестивалі а й різноманітні конференції.

Тим часом мукачівці свого амфітеатру так і не дочекалися. Нагадаємо: в місті досі палацу будинку культури – на реконструкцію з коштів платників податків міста виділено близько 60 мільйонів гривень, нема сучасного стадіону – на якому жителі міста могли б займатись спортом, зате кошти знаходять на фестивалі та так і не завершені будівництва, на яких шляхом нескладних підрахунків експерти виводять зловживань на десятки мільйонів. І повертаючись до теми амфітеатру – зони відпочинку для жителів та гостей Мукачівської ОТГ, де можна би було проводити концерти, вистави – то його в міста, як не складно здогадатися – нема. Правда ще у 2016 році представники команди, яка нещодавно стала керувати Мукачевом, оголосили про Про плани побудувати амфітеатр, правда у зовсім іншому місці – у парку поблизу вулиці Федорова.

І нагадаємо про долю ділянки , де колись знаходився амфітеатр, який добре пам’ятають мукачівці старшого покоління. Знаходиться вона у власності родини Мукачівського міського голови, що підтвердила і відповідь на запит, яку щсвого часу отримала редакція М-студіо. Земельна ділянка площею 6117 кв.м,з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування майнового комплексу Амфітеатру продана 24 квітня2008 р рішенням сесії. Вартість становила 502 тис 000 грн . Всього навсього 82.06 коп. за метр квадратний.

30 серпня 2011 року виконком погодив подання умов для будівництва торгівельно-розважального комплексу з офісними приміщеннями, на об’єднаних власних земельних ділянках по вулиці Садова 30, Садова 28, 26 В, 26 В 2-3 – з присвоєнням поштової адреси Садова, 30. Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва та обслуговування майнового комплексу «Амфітеатру» , будівництва та обслуговування житлових будинків та торгового закладу . Власник Товариство «Мукачівський інститут меблів». У свою чергу - власниками ТОВ МІМ, Мукачівський інститут меблів - є рідний брат та дружина Мукачівського міського голови Андрія Балоги.

Досі тут не здійснено жодних робіт, про роботу амфітеатру не йдеться – нагадаємо, земельна ділянка в парку, майже в самому центрі міста – говорити про те, яка її справжня цінність та які надбудови з часом постануть тут – побачимо . Будівельного паспорту про проведення робіт, із зазначенням вихідних даних об’єкту будівництва та його власника – нема . У 2008 році покупець мав зобов’язання побудувати амфітеатр за власні кошти для громади міста тому і тому така мала ціна за землю.

Хто, і чому ці умови змінив, на яких підставах , адже згідно рішення виконкому від 30 серпня 2011 року йдеться вже про будівництвоторгівельно-розважального комплексу з офісними приміщеннями, на об’єднаних власних земельних ділянках по вулиці Садова, попри те, що цільове призначення земельної ділянки йшлося у 2008 році як амфітеатр для громади міста – можемо тільки здогадуватися.
Перейти на сайт