Як афілійоване з головою Виноградівської РДА веб-ЗМІ оббріхує місцеві садочки

квітня 14 / 2020
Як афілійоване з головою Виноградівської РДА веб-ЗМІ оббріхує місцеві садочки

“Поки в країні впроваджено жорсткий карантин, дитячий садочок №9 у Виноградові продовжує закуповувати продукти харчування”.

Такими гучними словами починається матеріал розміщений на місцевому інтернет-виданні “Голос Карпат”.

У статті журналісти звинувачують керівництво ДНЗ №9 (м. Виноградів) у проведенні закупівель продуктів харчування у період карантину.

Насправді, і журналістам це добре відомо, садочок просто уклав договір з підприємцем на майбутню поставку продуктів харчування в межах виділеного фінансування протягом всього 2020 року.

Сам розрахунок за їжу відбувається по накладним, отриманим після доставки продуктів! За таким принципом працюють всі державні школи та садочки.

Чинне законодавство вимагає оприлюднення укладених договорів у системі Prozorro.

Таким чином, договір укладено на цілий рік, терміном до 31 грудня 2020 року. Це стандартна процедура за якою працює вся Україна.

Наразі видатків за цим договором не здійснювалося, але саме цей документ забезпечить їдальню садочку та понад 250 вихованців ДНЗ необхідними продуктами після закінчення карантину.

Цікаво, що веб сайт “Голос Карпат” афілійований з головою Виноградівської РДА (Василь Кіш працював там головним редактором). До слова, в РДА також функціонує відділ освіти, а усі підпорядковані райдержадміністрації відділи теж заключають необхідні для життєдіяльності району договори, в тому числі у період карантину.

З чим пов’язане оприлюднення відвертого наклепу на дружньому голові РДА веб-сайті – питання риторичне.

Злі язики також брешуть, що за цією публікацією стоїть місцевий виноградівський підприємець, який звик поставляти до закладів освіти харчову продукцію відверто сумнівної якості.

Цікаво, що до веб-цькування під згаданою публікацією також активно підключилися фб-боти, яких пов’язують з місцевим депутатом Виноградівської міськради.

Повідомляє - Карпатський вісник
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар