Новини Закарпаття

Закарпатські аграрії – беззаперечні лідери серед одержувачів грантів



👉Урядова програма підтримки малого та середнього бізнесу «єРобота» діє за різними напрямками, зокрема і для розвитку садівництва та теплиць.

👍Загалом станом на сьогодні погоджено 40 таких грантів більш ніж на 202 млн грн. Це найбільша сума по країні.

☝️Сільгоспвиробникам краю на розвиток справи цьогоріч виплатили вже понад 184 млн грн, з них понад 161 млн грн – на сади та ягідники, ще 23 млн грн – на теплиці.

🌳Варто зазначити, що наша область є лідером також і за площами багаторічних насаджень, що закладаються за грантові кошти, – 539,4 га або 17,7 % по країні.

🫐🍎Найчастіше у межах програми підтримки підприємці висаджують яблуні, фундук та волоський горіх, лохину та чорницю, груші та черешні, малину, суницю, закладають виноградники.

🇺🇦Примітно, що бізнес активно доєднується до урядової програми «єРобота». Для порівняння торік 33 закарпатські сільгоспвиробники отримали гранти на підтримку і розвиток своєї справи. Розбудова малого і середнього бізнесу загалом і аграрного сектору зокрема – важливий елемент економічного зростання нашого краю. Тому продовжуємо разом працювати над кожною ланкою задля розвитку Закарпаття.
Перейти на сайт