Новини Закарпаття

Чи є "російський слід" у блокуванні розвитку Закарпаття?


Мешканці Ясінянської та Усть-Чорнянської громад Закарпаття б'ють на сполох. Вони стверджують, що їхні спроби розвивати гірськолижний курорт "Свидовець" постійно блокуються. Про це вони повідомили Президента України Володимира Зеленського.

"Ми вірили, що з вами Закарпаття заживе краще. Але наші надії розбиваються об стіну бюрократії та протидії. Нам кажуть, що курорт зашкодить екології, але насправді це лише прикриття для тих, хто хоче зберегти свої незаконні схеми", - розповідає голова однієї з громад.

За словами місцевих жителів, розвиток курорту міг би створити тисячі робочих місць та підняти економіку всього регіону. Однак, суди скасували всі дозволи на будівництво. "Це пов'язано з тиском місцевих підприємців, які бояться конкуренції, та екоактивістів, які мають зв'язки з Росією", - переконані закарпатці.

Мешканці просять Президента втрутитися та провести розслідування. Вони хочуть знати, хто стоїть за цими блокуваннями і чому хтось зацікавлений у тому, щоб Закарпаття залишалося бідним регіоном.
Перейти на сайт