Податківці Закарпаття провели онлайн-семінар для нотаріусів

серпня 21 / 2024

Сьогодні, 21 серпня 2024 року, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області провели онлайн-семінар для нотаріусів регіону. У заході, що відбувся на платформі Zoom, взяли участь більше 70 державних та приватних нотаріусів Закарпаття.
Спікерами семінару виступили: Наталія Жук, начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Закарпатській області; Ольга Погоріляк, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб – підприємців, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність; Алла Дацюк, начальник відділу інформаційної взаємодії.
Під час семінару були висвітлені ключові питання, актуальні для нотаріальної спільноти. Зокрема, податківці детально роз'яснили порядок подання інформації про вчинення нотаріальних дій, що є важливим аспектом взаємодії між нотаріусами та податковими органами.
Значну увагу було приділено порядку оподаткування операцій з продажу об'єктів нерухомого та рухомого майна. Фахівці ДПС надали вичерпні роз'яснення щодо застосування відповідних норм податкового законодавства.
Окремим блоком обговорення стали типові помилки при реєстрації об'єктів нерухомості в реєстрі речових прав. Податківці надали практичні рекомендації щодо уникнення таких помилок та їх можливих наслідків.
Завершальна частина семінару була присвячена відповідям на запитання учасників, що дозволило нотаріусам отримати роз'яснення з конкретних ситуацій, які виникають у їхній професійній діяльності.
Наприкінці заходу Алла Дацюк запросила нотаріусів підписатися на офіційну сторінку ГУ ДПС у Закарпатській області у Facebook (https://www.facebook.com/tax.zakarpatia) для отримання актуальної інформації. Також було надано контактні телефони (0312) 61-21-31, 093-848-13-15 для звернень нотаріусів у разі виникнення питань.
Захід було організовано у співпраці з Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції. Головне управління ДПС у Закарпатській області планує продовжувати практику проведення таких інформаційних заходів для підвищення професійного рівня нотаріусів регіону, пов’язаного з податковим законодавством.
Категорія : Економика


Залишити Коментар