Новини Закарпаття

Начальник Рахівської ДПІ провів робочу зустріч з в.о. голови Рахівської міської ради

Начальник Рахівської ДПІ провів робочу зустріч з в.о. голови Рахівської міської ради

Днями начальник Рахівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області Андрій Арділан провів робочу зустріч з виконуючим обов’язки голови Рахівської міської ради Євгеном Молнаром.

В ході зустрічі обговорили питання упередження та погашення податкового боргу, напрями подальшої співпраці в частині інформування громадян про необхідність сплати до бюджету податків і зборів. Окремо обговорили питання погашення податкового боргу до 3060 гривень, оскільки у разі наявності у платників такого податкового боргу (тобто 180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) податкові вимоги на такі суми не надсилаються (не вручаються), а заходи спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу не застосовуються. Право податкової застави, щодо таких сум також не застосовується. В разі, якщо податковий борг зросте до 3061 грн., розпочнеться стандартний механізм погашення боргу. Строк давності, визначений пунктом 102.4 ПКУ, для стягнення податкового боргу розпочинається з дня виникнення боргу в сумі понад 3060 грн.

В зв’язку з цим виникає необхідність інформування місцевої громади, щодо таких платників.

Податківець нагадав, що платники мають можливість самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань через сервіс «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова», а також мають можливість скористатися податковим сервісом «INFOТAX» за допомогою якого можна спілкуватися з податковою службою дистанційно.

За матеріалами Рахівської ДПІ
ГУ ДПС у Закарпатській області
Перейти на сайт