Як Служба зайнятості розробить ветеранам адаптацію до мирного життя – інформує Ужгородська філія Закарпатського обласного центру зайнятості

серпня 02 / 2024


Ваучери на навчання.

Наразі є можливість підвищити кваліфікацію або отримати нову професію, яка користується попитом на українському ринку праці, отримавши безкоштовний ваучер ( https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery ). Служба зайнятості має власні сучасні центри професійно-технічної освіти, які навчають слухачів за 95 робітниками.професіями та 365 освітніми програмами.
Програми надання грантів реалізуються в межах урядового проекту єРобота.

Служба зайнятості супроводжує дві з них:
● «Власна справа» ( https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava ) ‒ ви можете отримати мікрогрант розміром від 50 до 250 тис. грн. Подати заявку на отримання гранту разом із бізнес-планом можна через Портал Дія
● Для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їх подружжя впроваджена окрема програма грантів для власного підприємництва, яка забезпечує надання грантів до 1 млн грн.

Допомога із безробіття та успішне працевлаштування.

Ветерани також можуть звернутися до центрів зайнятості для отримання допомоги по безробіттю або працевлаштуванню. Розмір допомоги індивідуально, але під час дії військового стану сума не може перевищувати розмір мінімальної максимальної зарплати, встановленої законодавством. Із 1 квітня 2024 року – це 8000 грн.
Категорія : Економика


Залишити Коментар