Звернення щодо пільгової ціни на дрова для військовослужбовців та сімей військовослужбовців ЗСУ

липня 17 / 2024
Звернення щодо пільгової ціни на дрова для військовослужбовців та сімей військовослужбовців ЗСУ

09 липня 2024 року рішенням сесії Ясінянської селищної ради було прийнято рішення про звернення депутатів Ясінянської селищної ради до Президента України, Премʼєр-міністра України, ДП «Ліси України» та Народних депутатів України про передбачення пільгової ціни на придбання паливних дров у Філії «Ясінянське лісомисливське господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» наступним категорія громадян:
1. сімей військовослужбовців;
2. члени сімей загиблих/померлих захисників;
3. члени захисників, які зникли безвісти або перебувають в полоні.

Від початку повномасштабного вторгнення російського агресора на територію України багато захисників, які являються жителями Ясінянської територіальної громади стали на захист України. Нажаль, Ясінянська громада зазнала значних втрат, адже багато родин втратило найрідніших: чоловіків, татів, братів, які загинули під час війни або увійшли до переліку захисників, які зниклі безвісти чи перебувають в полоні. Нажаль, і до сьогоднішнього часу. Саме зараз, ці родини, як ніхто потребують підтримки.

Враховуючи той факт, що територія Ясінянської територіальної громади є гірською, опалення в житлових будинках здійснюється дровами або електрикою. Інші альтернативні рішення, зокрема, природній газ у громаді відсутні.

Внаслідок масових ракетних ударів по енергетичній та критичній інфраструктурі України, в Закарпатській області як і в більшості регіонах України виникають проблеми з електропостачанням. В тому числі і в Ясінянській територіальній громаді. Вимкнення електроенергії триває протягом кількох годин на протязі робочого дня, що призводить до ускладнення ситуацій.
Таким чином, єдиний спосіб для опалення будинків в осінньо-зимовий період 2024-2025 у Ясінянській територіальній громаді для майже 20 000 тисяч осіб – це опалення будинків паливними дровами.
Категорія : Економика


Залишити Коментар