У червні закарпатські пенсіонери, які працюють, отримають підвищені виплати

червня 04 / 2024
📍У червні закарпатські пенсіонери, які працюють, отримають підвищені виплати. Автоматичний перерахунок пенсій в області провели для 23 тисяч осіб, що становить 38,3% від їх загальної кількості.

Начальниця Головного управління ПФУ в Закарпатській області Анастасія Пентек під час брифінгу повідомила, що квітневий перерахунок здійснили для пенсіонерів, які ⤵️
👉 після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та станом на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу;
👉 відпрацювали менше ніж 24 місяці, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії минуло два роки.

🔹 Пенсія після перерахунку з урахуванням страхового стажу зросте в середньому на 108,58 грн, натомість з урахуванням страхового стажу та заробітної плати – на 85,10 грн.

Анастасія Пентек зауважила, що в червні пенсіонери отримають підвищені виплати та доплату за квітень і травень. На це з бюджету додатково спрямували майже 2,4 млн грн ✅

Також під час брифінгу начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області розповіла, що з травня для більшості отримувачів житлової субсидії на неопалювальний сезон виплати перепризначили автоматично.

💬 «Водночас серед одержувачів є певні категорії осіб, яким субсидію на неопалювальний період буде призначено після надання заяви та декларації. Мова про орендарів житлових приміщень, сім’ї, у складі яких є внутрішньо переміщені особи, домогосподарства, де кількість проживаючих осіб відрізняється від кількості зареєстрованих, а також ті, хто не отримував субсидію в опалювальному сезоні або її розмір дорівнював нулю», – зазначила Анастасія Пентек.

За словами спікерки, щоб субсидію призначили з 1 травня, потрібно звернутися впродовж двох місяців з початку неопалювального сезону – тобто до кінця червня. В іншому разі субсидія призначається з місяця звернення.

🖇️ Відповідну заяву, декларацію про доходи й витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, та за потреби інші документи можна подати до сервісних центрів Фонду, уповноважених посадових осіб тергромад чи ЦНАПів. Також це можна зробити дистанційно – через вебпортал електронних послуг ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua/), мобільний застосунок «Пенсійний фонд», портал Дія або поштою на адресу Головного управління.

🏡 Станом на початок червня субсидії на «літній» сезон призначено для понад 13 тисяч домогосподарств Закарпаття. При цьому середній розмір виплати дорівнює 150 грн. У травні на виплату субсидіантам спрямовано 32,6 млн гривень.

Відеозапис брифінгу доступний за посиланням ➡️ http://surl.li/ufdcq.
Категорія : Економика


Залишити Коментар