Чи підніматимуть тариф на електроенергію у 2023 році ще раз

червня 06 / 2023

Тарифи на електроенергію для населення до кінця 2023 року більше не підвищуватимуться. Про це зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

"Підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год було вимушеним кроком, але це рішення дозволить забезпечити українців електричною енергією протягом опалювального сезону", – таку заяву наразі опублікувало Міністерство енергетики України з посиланням на слова Германа Галущенка.



"Ми робили все, щоб оминути підвищення тарифів. Але довелось ухвалити це вимушене рішення для того, щоб забезпечити електроенергією наших споживачів і пройти наступну зиму. Завдяки цьому рішенню ми бачимо, що є можливість провести ремонтну кампанію, стабілізувати енергосистему і відповідним чином підготуватися до наступного сезону", – зазначив він.

Міністр також повідомив, що наразі не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів.

"Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження ОЗП і відповідним чином не рухати ціни надалі", – сказав він.

Герман Галущенко також наголосив, що незважаючи на чутки, немає ніяких підстав для віялових відключень споживачів.
Категорія : Економика


Залишити Коментар