На Закарпатті засідала постійна комісія облради з питань бюджету

грудня 14 / 2022
Засідала постійна комісія облради з питань бюджету

У Закарпатській обласній раді щойно розглянули бюджетні питання, що вносяться до порядку денного другого засідання 8-ї сесії.

Основну увагу приділили бюджету області на 2023 рік. Зокрема, як поінформував присутніх директор департаменту фінансів Закарпатської ОВА Петро Лазар, у новому бюджеті зменшено розмір базової дотації на 33%. Розмір середньої зарплати встановлено на рівні 6700 грн., а рівень споживчих цін — 130%. Загалом бюджет буде збільшено майже на 30%. Основним його наповненням стане податок з фізичних осіб. Найбільше витрат передбачено на освіту та охорону здоров’я.

Також 361 млн. грн. передбачено на фінансування 51-ї обласної програми та 107 мільйонів — на капітальні видатки. Передбачається економія коштів на утриманні закладів освіти.
Відтак комісія висловилася за те, щоб пропонувати згаданий проект бюджету на затвердження депутатам у сесійній залі.
Наостанок члени комісії розглянули ряд інших питань, що пропонуються до порядку денного на сесію облради, що пройде 15 грудня та озвучили ряд своїх пропозицій.

У роботі комісії взяли участь її голова Наталія Штефуца, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, керуюча справами облради Мирослава Ливч, перший заступник голови Закарпатської ОВА та член комісії Мирослав Білецький, заступник голови комісії Василь Крулько, секретар — Василь Юрик та члени комісії Юрій Гуледза, Володимир Паульо Іван Чубирко, Пейтер Чабо, Олександр Ледида та Михайло Рівіс.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Економика


Залишити Коментар