Важлива інформація! Як платити податки у воєнний час (відео)

березня 19 / 2022


Адаптація податкового законодавства до нових реалій – важливий аспект воєнного часу! Адже це фінансовий захист та підтримка бізнесу , споживачів, військових та інших категорій, які цього потребують. Головний акцент сьогодення- підтримка платників податків. 15 березня 2022 року вступив у дію закон України №2120 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період воєнного стану». Податкові новації набули чинності в Україні з 15 березня 2022року.

Вступив у дію закон України №2120 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період воєнного стану». Так, зміни торкнулися підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Аби обрати 3 групу платника єдиного податку, треба до кінця березня подати заяву у електронній формі до контролюючого органу і тоді перехід буде з 1 квітня. Тимчасово з 1 березня 2022 року і до припинення воєнного стану та протягом 12 місяців після фізичні особи-підприємці, особи, що провадять незалежну професійну діяльність та фермерські господарства мають право не нараховувати, не обчислювати і не сплачувати єдиний внесок за себе.

Також законом передбачено ряд норм для підтримки військових та стимули для благодійності.
Категорія : Економика


Залишити Коментар