Пенсії підвищать з 1 березня: кому і на скільки

лютого 16 / 2022
Пенсії підвищать з 1 березня: кому і на скільки

Кабмін на сьогоднішньому засіданні ухвалив індексацію пенсій на 14% для 10 млн. українців з 1 березня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання уряду.

Про це пише Ліга.

“Індексація стосуватиметься українців, які отримують страхові пенсії. Вперше за новим принципом ми збільшуємо пенсії військовим. А також встановлюємо з 1 березня доплату для людей, які не підпадають під індексацію, оскільки пенсії їм були призначені протягом трьох останніх років. На 14% будуть проіндексовані доплати й українцям від 75 років”, – уточнив прем’єр.

За рішенням уряду, вже зараз будуть проіндексовані так звані соціальні пенсії, які мають зрости лише у грудні цього року у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

Також буде проіндексовано пенсії військовослужбовцям, особам з інвалідністю, що настала через каліцтва або захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Крім цього, збільшено розміри щомісячних компенсаційних виплат особам, яким виповнилося 80 років та старше, та особам, яким виповнилося 75 років.

Підвищується мінімальна пенсійна виплата для осіб, які мають страховий стаж 30/35 років (відповідно для жінок та чоловіків), та для осіб з інвалідністю I групи – до 2300 грн. Для осіб, що не працюють, зі страховим стажем меншою тривалістю – до 2100 грн.

Мінімальний розмір державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, які отримують державну соціальну допомогу, встановлюється на рівні 2100 грн.

Збільшується допомога на кожну дитину, яка виховується у багатодітній сім’ї – до 2100 грн.
Категорія : Економика


Залишити Коментар