До уваги закарпатців: зарплата та пенсія зміняться вже в грудні 2021 року

листопада 18 / 2021


Грудень 2021 року ознаменується рядом змін: з 1 числа зросте мінімальна зарплата та пенсія.

Тепер детальніше. З 1 грудня мінімальна зарплата в Україні зросте до 6500 гривень. До цього вона була на рівні 6 тисяч гривень. У перерахунку на погодинну оплату це становить 39,12 грн – саме такий мінімум повинні платити вже із 1 числа.

Наступну зміну мінімалки потрібно буде чекати кілька місяців – аж до жовтня 2022 року. Тоді працівникам додадуть ще по 200 грн.


Стосовно пенсії, то передбачене також її збільшення до 2600 гривень. Стало це можливим через те, що раніше кабмін збільшив дохідну та витратну частини Пенсійного фонду України на більш ніж 18 мільярдів гривень. Відповідно виплати зростуть із грудня поточного року.

Днями міністерка соцполітики Марина Лазебна відзначила, що також відбудеться зростання граничних пенсій для людей віком від 65 років та зі стажем у 30/35 років.

Пенсійний фонд звітує, що цього року пенсії зросли в середньому на 400 гривень. Але варто зазначити, що є величезна диспропорція між окремими категоріями. Для декого ріст виплат склав аж на 23 тисяч гривень. Поки звичайні українські пенсіонери отримують в середньому трохи більше 3900 гривень, то пенсія суддів, до прикладу, перетнула позначку в 90 тисяч гривень. Призвела до цього реформа суддівських зарплат. Законодавство передбачає, що суддя на пенсії може отримувати до 80% від зарплати. Також пенсія судді немає лімітів. А от прості українці обмежені у виплатах на рівні 10-ти мінімалок.
Категорія : Економика


Залишити Коментар