Олексій Чернишов: Завдання на найближчі роки – економічний «стрибок» на рівні регіонів

серпня 26 / 2021


Завдання Мінрегіону на найближчі роки – забезпечити економічний «стрибок» на регіональному рівні. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у своїй колонці онлайн-виданню «Лівий берег» до 30-ліття Незалежності України.

«У цьому контексті Мінрегіоном вже розроблено кілька успішних кейсів. Зокрема, взято стратегічний напрямок на побудову Центрів креативної економіки та індустріальних парків. Завдання найближчих трьох років – мережа інфраструктури для не менш ніж 25 індустріальних парків. Вже цього року фінансується створення інфраструктури для чотирьох індустріальних парків коштом ДФРР на суму майже 80 млн грн та підготовчих робіт у шести майбутніх індустріальних парках», — підкреслив Олексій Чернишов.

Також очільник Мінрегіону підбив підсумки реалізації реформ децентралізації та містобудівної галузі.

«Торік ми отримали нову карту територіально-адміністративного устрою країни – згуртованіші та сильніші громади. Замість 490 ліквідованих районів, створено 136 нових, замість 10 520 рад сформовано 1 470 територіальних громад, у тому числі м. Київ. Щодо містобудівної реформи – сфера дуже непроста і тривалий час її реформування було на паузі, але чинному Уряду вдалося зсунути справу з мертвої точки», — зауважив очільник Мінрегіону.

Відтак, триває процес ліквідації ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція) та повноцінного запуску ДІАМ (Державна інспекція архітектури та містобудування України), яка лібералізує процеси дозволів й оформлення будівництва та забезпечить повний перехід “в цифру” у рамках взаємодії забудовника з дозвільними процесами. Зокрема, буде запроваджено адміністративну та кримінальну відповідальність за правопорушення в цій сфері.
Категорія : Економика


Залишити Коментар