Закарпатцям на замітку: банки почали автоматично списувати кошти з рахунків за борги

липня 10 / 2021
Банки отримали можливість списувати з рахунків кошти за несплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху, також через борги за несплату кредиту, за комунальні послуги та за аліменти. Про це повідомляє "Суспільне Закарпаття".

Наразі до системи автоматичного арешту грошей на рахунках за борги громадян долучилися 13 банків.

За словами начальника Ужгородського районного відділу Державної виконавчої служби Андрія Плиски, гроші з рахунків боржників будуть списувати за умови відкритого виконавчого провадження за рішенням суду.

"Наразі виноситься постанова про арешт коштів, підписується виконавцем електронним ключем і направляється до банку вже електронним шляхом. У процедурі так: стягувач звертається до виконавця, виконавець відкриває виконавче провадження, виносить постанову про стягнення мінімальних витрат (це послідовні постанови), або там про стягнення виконавчого збору, потім виноситься постанова про арешт коштів боржника й арешт майна боржника".


"Виконавцеві також надано право в електронній формі подавати вимогу до банківських установ, яка підписується електронним цифровим підписом самим державним виконавцем, — пояснив Андрій Плиска, — потім направляється на погодження керівнику й в автоматичному режимі вона потрапляє до банківської установи, після чого банк, опрацьовуючи її, надає державному виконавцеві відомості щодо номера рахунку, а також залишку коштів на тому рахунку. Після чого, державний виконавець на той виявлений конкретний рахунок накладає арешт і в електронній формі направляє постанову до банківської установи".
Категорія : Економика


Залишити Коментар