Питання легалізації заробітної плати та погашення заборгованості під контролем керівництва області

липня 05 / 2021

Легалізація заробітної плати та погашення заборгованості – це комплексне завдання, що стоїть перед представниками органів влади різних рівнів, підприємцями та самими працівниками.

З метою консолідації зусиль усіх сторін в облдержадміністрації під головуванням Іштвана Петрушки, заступника очільника області, відбулася розширена нарада з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати та зі сплати єдиного соціального внеску.

«Важливим питанням залишається ліквідація боргу перед працівниками підприємств у Закарпатській області. За невиплату заробітної плати передбачена кримінальна відповідальність», – зауважив заступник голови Закарпатської ОДА.

За статистичними даними Держстату України, станом на сьогодні сума невиплаченої заробітної плати у Закарпатській області становить 11,7 млн грн.

Під час засідання разом з працівниками відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій та представниками бізнесу йшлося про суб’єктів господарювання фізичних осіб, які мають заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску, що обліковується в податковому органі.

Підбиваючи підсумки наради, Іштван Петрушка наголосив:

«Кожен керівник підприємства у Закарпатській області повинен чітко розуміти свою відповідальність перед своїми працівниками та своєчасно виплачувати заробітну плату. А всі борги мають бути ліквідовані. І це питання під нашим контролем».

Також за результатами наради було прийнято рішення посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з підприємцями та роботодавцями щодо своєчасної сплати ЄСВ та погашення вже існуючої заборгованості в найкоротші терміни, а також проводити роботу з підприємцями та роботодавцями щодо легалізації заробітної плати та неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.
Категорія : Економика


Залишити Коментар