Закарпатська облрада зі скандалом змінила склад бюджетної та майнової комісій

червня 27 / 2021


Депутати Закарпатської обласної ради проголосували за внесення змін до рішення про склад та керівництво депутатських комісій. Проект рішення не був оприлюднений на сайті, депутати з різних фракцій у залі заявляли про порушення регламенту та незаконність прийняття такого рішення.

На початку сесії проект рішення вніс на розгляд Віктор Русин (ОПЗЖ). Депутат Микола Сличко (ЄС) зазначив, що проект рішення, який винесли на розгляд, не бачили значна кількість депутів, текст проекту не був оприлюднений заздалегідь: "Як на комісії ми можемо рзглядати те, що навіть не бачили? За що ми голосували? Що ми виносимо на розгляд?", - сказав Микола Сличко.

Депутат Олександр Кеменяш зазначив: "Можливо, дійсно треба мати честь. Треба дотримуватися якогось закону, якихось правил. Прохання не порушувати закон".

Заступник голови обласної ради Денис Ман (ЄС) закликав депутатів дотримуватися регламенту роботи обласної ради та нагадав, що проект рішення, який обговорювався, не пройшов необхідних стадій затверджень.

Депутат Володимир Чубірко (Рідне Закарпаття) наголосив, що вважає такий процес прийняття рішень порушенням регламенту: "Проект рішення нам роздали перед початком розгляду. Чому такий поспіх?".

Перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета (Батьківщина) підкреслив: "Є два шляхи внесення на розгляд сесії проектів рішень. Перший - і законний - за 10 днів до розгляду проект має бути оприлюднений на сайті обласної ради, пройти комісію, президію і потрапити в сесійний зал. Другий - сумнівний - проект може бути внесений на розгляд облради з голосу, якщо він є дійсно невідкладним. Така ініціатива може бути лише від голови облради", - зазначив Андрій Шекета.
Категорія : Економика


Залишити Коментар