Громади Закарпаття з початку року отримали 34,4 млн грн від оподаткування нерухомості

червня 13 / 2021
Громади Закарпаття з початку року отримали 34,4 млн грн від оподаткування нерухомості

Впродовж січня-травня 2021 року власники нерухомості спрямували до місцевих бюджетів краю 34,4 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко інформує, що приріст платежу до січня-травня минулого року склав 10,2 млн гривень. Зокрема, цьогоріч у травні платники Закарпаття сплатили понад 3,8 млн грн вказаного податку.

– Основними платниками податку на нерухоме майно є юридичні особи. Адже частка сплаченого ними протягом п’яти місяців податку на нерухомість перевищує 95 відсотків. Відтак вони перерахували до місцевих скарбниць понад 29,5 млн грн платежу. У свою чергу фізособи сплатили 4,9 млн грн податку, – зауважує Олексій Петріченко.

Варто зазначити, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – один із основних платежів, який наповнює місцеві скарбниці, оскільки спрямовується туди в повному обсязі. Сплачують його власники житлової та нежитлової нерухомості – юридичні та фізичні особи, - інформує пресслужба ДПС в Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар