До уваги закарпатських пенсіонерів: Скасували примусове переведення пенсій на банківські картки

червня 02 / 2021
До уваги закарпатських пенсіонерів: Скасували примусове переведення пенсій на банківські картки

Примусового переведення пенсій і соцдопомоги на картки з 1 вересня не буде. Пенсії, субсидії та соціальну допомогу доправлятимуть Укрпоштою щонайменше до 1 січня 2023 року.

Кабмін скасував обов’язкове переведення виплат на карткові рахунки через неготовність банківської інфраструктури. Банкомати наявні лише в 4% міст України й 13 млн українців не мають можливості користуватися банківськими послугами.

Укрпошта покриває 100% населених пунктів і може надати фінансові послуги всім українцям.

«Сьогоднішніми змінами до постанови нарешті покладено край двомісячній боротьбі за комфорт і здоров’я літніх людей щодо доправлення пенсій. Для 3,5 мільйонів пенсіонерів, які здебільшого просто фізично не мають доступу до банкоматів і не можуть отримувати пенсію на картку. До 2023 року доправлення пенсій, як і раніше, готівкою й додому, здійснюватимуть листоноші й відділення Укрпошти. За цей час створять механіку, що спростить доправлення пенсій, але водночас не створить проблем пенсіонерам. Бо поки пропозиція їхати в карантин і оплачувати дорогу до райцентру, щоб зняти гроші з картки, схожа на частину проблеми, а не рішення», — розповів генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Подати заяву до ПФУ щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто або відправивши пакет документів поштою.

«Можливість виплати матеріальної допомоги на поховання близьких також найближчим часом повернуть на Укрпошту і це торкнеться майже 700 тисяч осіб. З огляду на ухвалені рішення я також дозволив продовжити роботу терміналів сторонніх банків у тих відділеннях Укрпошти, де поки немає наших. Зняття готівки допускається на суму оплачуваних в Укрпошті послуг плюс тисяча гривень», — додав Смілянський.
Категорія : Економика


Залишити Коментар