До уваги найманих робітників та фізичних осіб підприємців, які не могли працювати під час карантину!

квітня 20 / 2021

Наймані працівники суб’єкта господарювання та фізичні особи-підприємці, сфера діяльності яких була закрита через карантин, Берегівської міської територіальної громади з 19 квітня 2021 року мають право на отримання матеріальної допомоги з Державного бюджету у розмірі 8 тис.грн.
Подати заявку можна до 18 травня.
Для того, щоб отримати допомогу, потрібно подати заявку на порталі «ДІЯ», або у мобільному додатку «ДІЯ» за допомогою використання електронного підпису або електронної системи ідентифікації «Bank ID». Після заповнення заяви та перевірки її у реєстрах Пенсійного Фонду України ви отримаєте матеріальну допомогу на свій рахунок, який необхідно вказати в заяві у форматі IBAN.
Умови отримання допомоги для ФОП:
- Має бути сплачений ЄСВ за себе у 2020 році не менше ніж 6 місяців.
- Період з моменту реєстрації як ФОП повинен бути не менший, ніж 3 місяці до моменту подання заяви на отримання послуги.
- Має бути вказаний основний КВЕД, який належить до тих, стосовно яких вжито карантинних заходів Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236. Ознайомитися з переліком КВЕД можна тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%BF#Text
- Не бути найманим працівником та ФОПом одночасно.
Умови отримання допомоги для найманого працівника
- У роботодавця має бути вказаний основний КВЕД, який належить до тих, стосовно яких вжито карантинних заходів Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236.
- За 4-й квартал 2020 року роботодавець сплатив за найманого працівника ЄСВ.
- Місячна оплата праці для працівника не перевищує 30 тис. грн.
- Оформлення трудових відносин із роботодавцем не за сумісництвом.

Про це повідомив голова Берегівської ОТГ – Золтан Бабяк.
Категорія : Економика


Залишити Коментар