За 2020 рік закарпатці сплатили понад 325 мільйонів гривень військового збору

січня 16 / 2021
Протягом 2020 року закарпатці сплатили 325,7 млн грн військового збору для реформування української армії. У порівнянні з 2019-м, у минулому році платники області сплатили на 20,3 млн грн більше цього «патріотичного податку».

Як зазначають фахівці органів ДПС у Закарпатській області, мешканці краю, враховуючи актуальність призначення цього платежу, відповідально ставляться і до нарахування, і до сплати військового збору, – пише ДПС у Закарпатській області.



Варто взяти до уваги, що військовий збір буде справлятися і в 2021-му році. Його платниками, відповідно до податкового законодавства, є:

фізична особа-резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;
фізична особа-нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;
податковий агент.
Військовим збором обкладаються доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), а також іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Довідково. Військовий збір, який спрямовується на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування.
Категорія : Економика


Залишити Коментар