Протягом декількох днів на Закарпатті вдалося пришвидшити процес передачі майна територіальним громадам на 40%

січня 14 / 2021


За інформацієу прес-служби Закарпатської ОДА, повідомляють про те, що у країні триває завершальний етап реформи децентралізації і на Закарпатті перехідний процес пов’язаний з передачею повноважень на місця відчувається особливо гостро.

Передусім, це пов’язано з процесом передачі об’єктів спільної власності територіальних громад району до новостворених територіальних громад, на території яких ці об'єкти розташовані.

На відміну від інших областей України, де процес об’єднання громад почався з 2016 року і на момент прийняття закону громади вже були сформовані, успішно функціонували, Закарпаття затвердило перспективний план нового адміністративно територіального устрою лише у 2020 році. На Закарпатті-64 територіальні громади.

Саме тому, показники передачі майна на Закарпатті ще тиждень тому були одними із найнижчих в Україні.

Зазначений процес напряму пов’язаний з суб’єктивним підходом відповідних рад до процедурних елементів передачі майна. Для органів виконавчої влади є надважким та таким, що потребує максимальної витримки, гнучкості, компетентності та комунікативності.

Разом з тим, завдяки системному підходу до організації виконання цього завдання, яке наприкінці грудня минулого року ініціював голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков разом з головами відповідних громад та інтегрував в роботу органів управлінь всіх рівнів, станом на 13.01.2021 року ми маємо динаміку на рівні 44% порівняно з 6% станом на 5.01.2021 року.

Серед інших питань, які пов’язані з стабілізацією процесів оплати праці працівників всіх рівнів, перед нами стоїть завдання якнайшвидше передати об’єкти освіти, які з 01.02.2021 року повинні готувати заявки на ЗНО і функціонувати вже в нових реаліях.

У рамках цієї роботи підвищується рівень комунікації між органами виконавчої влади та громадами, росте рівень компетенції менеджменту громад, з’являються нові підходи до роботи та ідеї нової оптимізації двосторонніх зв’язків.

Тому непроста і напружена командна робота Закарпатської ОДА, РДА та відповідних громад триває в режимі 24/7 і обов’язково у форматі «WIN - WIN».

Дякуємо нашим колегам за підтримку, співпрацю та ініціативу!
Категорія : Економика


Залишити Коментар