Фермери Закарпаття отримали найменше фінансової підтримки

грудня 31 / 2020
Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький повідомив, що за програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» у 2020 році було передбачено 67 млн грн за рахунок коштів спеціального фонду. І всі кошти виплачені.

«За підсумками шести засідань конкурсної комісії було визначено 179 фермерських господарств-переможців конкурсу. Середній обсяг допомоги на одне фермерське господарство становив 374 тис. грн», — повідомив Висоцький у Фейсбуці.

Відповідно до оприлюдненої чиновником інфографіки видно, що найбільше фінансової допомоги отримали фермерські господарства Кіровоградської, Дніпропетровської та Вінницької області. А от найменше — фермери в Закарпатській і Чернівецькій областях.

До слова, в Україні більшає фермерських господарств. Невідомо, чи впливає на цю тенденцію бюджетна програма «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств», але станом на 1 жовтня 2020 року в Україні зареєстровано 47,603 тис. господарств.
Категорія : Економика


Залишити Коментар