Угорщина і Словаччина будуть мати пряме залізничне сполучення з Ужгородом по європейській колії.

грудня 17 / 2020

Пандемія ковіду для багатьох поставила життя “на паузу”. Особливо для тих, хто любить подорожувати і часто їздив до Європи. Але ми не робили паузи, працюючи над важливим для Ужгорода, Закарпаття і всієї України інфраструктурним проектом. І добилися результату.
Ужгород буде мати європейську колію і залізничне сполучення з сусідніми країнами!
Неодноразово звертався до Уряду з цього приводу. І нарешті ми з колегами домоглися, щоб у Державному бюджеті України на 2021 рік Міністерству інфраструктури України передбачили видатки у сумі 5 мільйонів гривень на цей проект.
Вже скоро почнеться проектування та виконання робіт з відновлення залізничної колії європейського зразка (шириною 1435 мм) від станції Чоп до станції Ужгород з доведенням її до перону залізничного вокзалу Ужгород.
Це важливе транспортне рішення і для людей, і для бізнесу. Бо дасть можливість збільшити обсяги пасажирських і вантажних перевезень, а також дозволить зменшити навантаження на пункти пропуску на кордоні.
Тож людям буде зручно, швидко і комфортно дістатися з Ужгорода європейських столиць - Братислави, Будапешта, Відня, Праги…
Для бізнесу обласний центр Закарпаття стане привабливим транспортним вузлом, логістичним центром на кордоні з Європейським Союзом.
Зрештою, країна отримає зручне та комфортне залізничне сполучення з державами Центральної та Західної Європи.

Валерій Лунченко, Василь Петьовка, Поляк Владіслав, їдемо далі.

Роберт Горват - депутат ВР України.
Категорія : Економика


Залишити Коментар