Закарпатцям на замітку: з 1 жовтня зростуть ціни на комуналку

вересня 27 / 2020
Закарпатцям на замітку: з 1 жовтня зростуть ціни на комуналку

Так, ціна на перші 100 кВт/год електроенергії для населення підніметься практично в два рази, а ціна холодної води – на 22%.
26 вересня, 15:54
Про це повідомляє Час Пік з посиланням на інформацію Міненерго.

Згідно з Меморандумом України і МВФ, нові тарифи вже повинні були бути передані місцевій владі на узгодження.

«Вже з першого жовтня має піднятися і ціна на перші 100 кВт/год електроенергії для населення. Вона була незмінною з 2017 року. Практично в два рази–з 0,9 грн до 1,68 грн. Такі плани були оприлюднені ще в презентації Меморандуму про скорочення «зеленого « тарифу», – йдеться в повідомленні.

Крім того, з жовтня місяця планується підняти тарифи на холодну воду. Розмір підвищення складе 22%.

Як повідомляють в НКРЕКП, причиною підвищення тарифів є зростання заробітних плат співробітників, а також підвищення вартості витратних матеріалів.

Здорожчання газу для виробників тепла, які до 1 травня 2021 року зобов’язані купувати газ виключно у «Нафтогазу», гарантовано призведе до підвищення тарифів на опалення і гарячу воду. За прогнозами експертів, це тільки перші «квіточки», що готує підприємство, яке прагне вирішити свої фінансові проблеми за рахунок споживачів.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко пов'язує підвищення «Нафтогазом» ціни на газ непрофесійним керівництвом компанією.

«Рівно рік тому почали істерію…, що взимку опинимося без газу. І почали закуповувати у великих обсягах по імпорту газ за ціною близько $200 за тисячу кубометрів. Не розумію, чому, адже ціни в Європі на той момент були нижчі. В результаті ми пройшли опалювальний сезон, наклалася тепла зима. І залишилося в сховищах приблизно 11 млрд кубів газу. Надлишок величезний, причому рекордний за ціною $200. І вони хочуть його продати, і вони ж не хочуть продавати для себе не в збиток. Ось і вигадують усілякі казки, щоб нам «впарити» свій дорогий газ, який купили в тому році», – заявив він.

За твердженням народного депутата, з вищевказаних причин ціна газу для кінцевого споживача вже у 2020 році сягне 7,5 – 8 грн за кубометр.
Категорія : Економика


Залишити Коментар