Закарпатців можуть не пустити закордон через неоплату транспортування газу

вересня 17 / 2020
Закарпатців можуть не пустити закордон через неоплату транспортування газу


Закарпатці заборгували за послугу з розподілу газу вже 61 млн грн.

В пресслужбі АТ «Закарпатгаз», розповідають, що товариство було вимушено подати в суд на споживачів, борг за послугу з розподілу яких перевищує 2000 грн.

"Відповідно до Закону «Про виконавче провадження» суд може накласти арешт на майно і заборонити боржнику виїзд закордон" — наголошують в Закарпатгазі.

Примусове стягнення боргів у судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат, адже споживач повинен буде сплатити судовий збір, а також оплатити правничу допомогу. Таким чином, у більшості випадків сума додаткових витрат перевищить суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з розподілу (доставки) газу.

Наразі понад 28 тис споживачів газу в Закарпатті жодного разу не сплатили за послугу з розподілу. Сумарний борг цих людей становить 13 млн грн.

За місяць до опалювального періоду АТ "Закарпатгаз" закликає клієнтів не допускати нарощування боргів та вчасно розраховуючись за надані послуги, адже від цього залежить надійність газопостачання та розрахунки з Оператором ГТС.

«Ми вдячні тим споживачам, які сплачують за розподіл. Завдяки цим людям підприємство має змогу утримувати газові мережі, виконувати аварійні роботи, закуповувати необхідні матеріали тощо. Але це — критична ситуація, адже коштів вистачає, аби лише закривати найнеобхідніше. Невчасні розрахунки ставлять під загрозу безперебійне та безпечне газопостачання всієї області. Тому ми змушені вдаватися до таких непопулярних методів ", — прокоментувала комерційний директор АТ "Закарпатгаз" Юлія Соколова.Але й це не усі втрати, які можуть чекати на неплатника.
Категорія : Економика


Залишити Коментар