В Карпатах запаси золота сягають 55 т, — голова Державної служби геології та надр

серпня 06 / 2020
В Карпатах запаси золота сягають 55 т, — голова Державної служби геології та надр

В Україні вперше почнуть видобувати золото. Уже готують кілька золоторудних ділянок для виставлення їх на електронний аукціон. Про це написав голова Державної служби геології та надр Роман Опімах на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, золоторудний потенціал України становить близько 3 тис. т. Зокрема, в Карпатах запаси золота сягають 55 т, загальні прогнозні ресурси Донбасу — 400 т, а прогнозні ресурси Українського щита — 2,4 тис. т. Проте видобуток золота в Україні практично не здійснюється, зокрема, через необхідність значного обсягу інвестицій в залізорудні об’єкти.

«Однією з причин відсутності розробки українських родовищ золота є недовивченість надр. Іншою перепоною є складність запуску технологічного процесу та початку видобування золота. На українських золоторудних об’єктах із запасами золота 30-40 т (Майське, Балка Широка) необхідний обсяг інвестицій перевищує 3,5 млрд грн», — розповів Опімах.



Зважаючи на зростання цін на золото на світовому ринку, видобуток цього металу в Україні сьогодні може зацікавити інвесторів.

«Ми постійно працюємо над збільшенням інвестиційних пропозицій. Зокрема, готуємо 3 родовища з покладами руд золота для винесення в Інвестиційний атлас надрокористувача. Також нещодавно в Службу надійшла заява щодо виставлення однієї ділянки на е-аукціон. Зараз вона перебуває на погодженні в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів», — повідомив Опімах.
Категорія : Економика


Залишити Коментар