Закарпатці стали частіше робити покупки в інтернеті

липня 26 / 2020
Закарпатці стали частіше робити покупки в інтернеті
Через поширення коронавірусу та запровадження карантину найпершою постраждала роздрібна торгівля. Суттєво знизилась купівельна спроможність громадян.

«Особливо на початковому етапі карантину люди розбирали досить специфічний товар — туалетний папір, гречку. Нові правила відбилася і на принципі упаковки товару. Хлібобулочні вироби тепер обов’язково повинні бути упаковані в окремі пакети. Це стосується практично всіх продовольчих товарів, які раніше просто лежали на полицях. На касах з’явилися захисні екрани, касири — в масках і рукавичках», — пояснює економіст Олексій Плотніков, пише comments.ua.

Покупці віддають перевагу інтернет-магазинам. Замовляють доставку товарів додому.

«Через те що товар на полицях дорожче, ніж в інтернет-магазині, покупці і бізнес переходять в інтернет. Все і так йшло в онлайн, але у зв’язку з карантином стрибок — особливо сильний. Відкат буде, але невеликий і не тривалий», — підкреслює голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.\



За його словами, деякі товари стрімко подорожчали.

«Деякі продовольчі товари пішли в плюс. Особливо на тлі припущення про дефіцит продовольства в світі. Були скачки цін на зернові. А ось той же цукор, велика частина якого використовується в мережах швидкого харчування, незатребуваний, а тому подешевшав», — пояснює Дорошенко.

Директор Союзу споживачів України Максим Несміянов каже, що продажі впали на 30%. Найбільше на Закарпатті постраждали туризм, перевезення, представники сфери послуг.
Категорія : Економика


Залишити Коментар