Новини Закарпаття

Діяльність туристичних організацій на Закарпатті

Діяльність туристичних організацій на Закарпатті
Закарпатcька область має надзвичайно сприятливі умови для розвитку туристичної галузі. Обслуговуванням туристів займаються чисельні підприємства (туроператори та турагенти), діяльністю яких є організація та забезпечення створення туристичного продукту, реалізація та надання туристичних послуг, посередницька діяльність щодо реалізації характерних та супутніх послуг.

Упродовж 2019р. 28,0 тис. осіб офіційно скористалися послугами туристичних організацій області, з них 19,9 тис. осіб – громадяни України, які виїжджали за кордон, 8,0 тис. осіб – внутрішні туристи та 0,1 тис. осіб – іноземні громадяни. У порівнянні з 2018р. кількість громадян України, які виїжджали за кордон, збільшилася на 5,6%, кількість внутрішніх туристів – на 27,3%, кількість іноземних туристів – зменшилася на 37,4%, у 3,5 раза збільшилася кількість відвідувачів, яким було надано екскурсійні послуги.

У 2019р. метою поїздки переважної більшості туристів було проведення дозвілля та відпочинку. У загальній кількості туристів 17,8% складали діти та підлітки – усього 5,0 тис. осіб.

Усього упродовж 2019р. суб’єктами туристичної діяльності області надано 185,2 тис. туроднів, на кожного туриста в середньому припадало по
6,6 туродня. Загалом, у 2019р. туристичних путівок продано на 273,0 млн.грн.

Наталія Яцкулич - Карпатський об'єктив

Перейти на сайт